Kohtumine hapendamismeistri Sandor Ellix Katziga, 5. juunil, Tallinnas

Tule tee tutvust esmakordselt Eestit külastava hapendamiskunsti taaselustaja SANDOR ELLIX KATZiga. Eestlastele on hapendamine tuttav ja omane, ent sellise haarde ja kogemusega hapendamisvõlurit, kes teemat uurinud nii keha, kultuuri kui toiduteaduse tasandil süvitsi ning katsetanud kõikvõimalike toiduainetega maailma eri paigust, meil siinmail ei ole.

Sandor jagab avatult enda üle 20 aasta pikkust teekonda hapendatud toidu maailmas. Ta räägib kuidas ta jõudis hapendamise põhjaliku uurimise ja katsetamise juurde ning millised on olnud olulisemad avastused, õnnestumised ja ebaõnnestumised sel teel. Saame teada, kui märkimisväärselt on elava hapendatud toidu söömine mõjutanud tema tervist ning mida ta soovitab silmas pidada neil, kel tahtmine hapendatud toiduga oma organismi tugevdada või tervist taastada.

Sandor Ellix Katzi raamatud “Metsik hapendamine” (Wild Fermentation, 2003) ja “Hapendamise kunst” (The Art of Fermentation, 2012) – mis pälvis ilmumisaastal toidukunsti Oscariks kutsutud James Beardi auhinna – nagu ka üle maailma läbi viidud sajad hapendamise töötoad ja kursused on aidanud kaasa hapendamiskunsti taasssünnile. USA Tennessee osariigis elavat iseõppinud eksperimentaatorit ja mitmete kokandusauhindade laureaati peab The New York Times “Ameerika toidukultuuri ootamatuks rokkstaariks”. Sandori koduleht: www.wildfermentation.com.

Toimumiskoht: Von Krahli teater, Rataskaevu 10. Sündmus toimub 1. korruse saalis, avatud on Von Krahli Baar.

Lisainfo: 6.–7. juunil juhendab Sandor Ellix Katz hapendamise kunsti praktilist kursust Lilleorus. Loe lisa siit.

Toimumise aeg ja koht
Toimumiskoht: Von Krahli teater, Rataskaevu 10, Tallinn
Makseinfo
Osalustasu: 
€10

Maksmine sularahas koha peal.
Kaasa saab osta Sandor Ellix Katzi ingliskeelseid raamatuid, hinnad 25€ ja 35€. 

Registreerumine ja lisainfo
Kontakt
Ave Oit
e-mail:
tel:
+372 56 499 199