Ingvar Villido Ishwarananda: „Palverännakud ja pühad kohad – kellele ja milleks?“

Toeta siin

On ütlemine, et pühapaiga külastamine annab ränduritele osa seal olevast väest, sest need kohad on erilise väe ja õnnistusega. Kui inimestelt küsida, miks nad käivad palverännakutel või miks külastavad pühasid kohti, siis nad vastavad, et see on üks moodus näha oma silmaga, kogeda, praktiliselt tundma õppida loodusjõude, energiaid, paluda õnnistusi ja avastada neid peidetud ühenduskohti universumis inimese ning loodusjõudude vahel. On ka leitud, et pühakoha energeetika võimaldab ränduri sisemaailmal rahuneda ja mõjutada seda püsivalt, andes rahu.

Igaüks on kuulnud ilmselt kellestki, kes on käinud müstilisena tunduval reisil kuskil kaugel maal ja on nimetanud seda reisi palverännuks. Mis see palveränd siis tegelikult on? Mille poolest erineb palveränd tavapärasest reisimisest ja kas palverännuks on üldse vaja kuskile reisida või see, mida me palverännakult loodame leida, on meis endis juba olemas?

Miks seostatakse palverännuga tihti just Indiat? Kas see rahu, mida inimesed loodavad pühadest kohtadest leida, on meis endis peidus ja kuidas seda praktiliselt leida tingimustes, kus reisida ei ole võimalik?

 

Kui soovid aidata kaasa Teadmiste tee levikule maailmas, siis saad teha omapoolse annetuse.

Loengu leiad täispikkuses YouTube’ist ja SoundCloud’ist: